Kontrakten med Ruta er signert

PRESSEMELDING fra Arena Midt-Norge (Leangen Travbane):

 

Byggingen av nordens flotteste travanlegg kan påstartes etter signering av byggekontrakten.

 

Fredag 19. mars på ettermiddagen signerte Ruta Entreprenør og Leangentravets Eiendom AS totalentreprise kontrakten mellom partene.

 

Daglig leder Robert Jakobsen var svært glad etter at signeringen med Ruta Entreprenør var på plass fredag ettermiddag, og uttalte følgende;

“Det at vi nå har skrevet kontrakt med Ruta og skal i gang med byggingen av en helt unik arena føles utrolig godt. Prosessen frem til i dag har vært lang og krevende, men endelig kan vi se opp og frem.

Det at vi sammen med Ruta skal bygge et hovedbygg som vil gi en helt annen nærhet og opplevelse for både utøvere og besøkende har stått helt sentralt hele veien. Dette bygget blir det eneste av sitt slag i verden, og vi ser med stor spenning frem til den dagen neste vår når vi kan åpne dørene for utøvere og publikum avslutter Jakobsen”

Leangentravet Eiendom AS Asbjørn Opdal har vært svært sentral i arbeidet med å få signert denne avtalen, etter at det ble besluttet å selge Leangen Travbane til Leangen Bolig AS. Endelig er vi i gang med hovedbygget som skal bli selve hjertet av den nye Arena-Midt Norge.

Jeg må innrømme at det har vært en omfattende og krevende jobb etter at anlegget på Leangen ble solgt, og da ikke minst med å finne et nytt sted for travsporten. Men nå er alt dette historie og vi kan se fremover sier Asbjørn Opdal med et smil. På fredag signerte vi en svært viktig avtale med Ruta entreprenør, og er klar for å bygge dette svært moderne og spennende travanlegget i Orkland, hvor blant annet hestestallene skal være midt på arenaen og under restauranten. Nå går vi mot vår og lysere tider, vaksinen mot korona er snart på plass for alle, og vi kan fokusere på å bygge nordens flotteste travanlegg avslutter Opdal.

Bygget inneholder blant annet:

 • Påselingskapasitet til ca 95 hester.
 • Restaurant med ca 350 plasser ved bord (fleksibelt ut i fra endelig bordplassering )
 • Stallkafe for de aktive.
 • Kurs/konferansefasiliteter
 • Åpent fra vip og til «stemningen»
 • Utstyrsbutikk
 • Dopingkontroll
 • Takterrasse i 3.plan med utsikt over hele banen

Arkitekten har hentet inspirasjon fra Gardermoen og operaen. Dette skal være et opplevelses senter der hesten står i sentrum og har hovedrollen, og anlegget skal brukes til flerbruk hvor alle de 7 dagene i uka tas i bruk.

Prosjektleder for Ruta Entreprenør Lars Erik Husby uttalte rett etter signering at etter måneder med utvikling er vi glade for å ha signert kontrakten for byggingen av Arena Midt-Norge. Samspillet og utviklingen av hovedbygget har vært spennende og vi ser frem mot byggestart i mai. Vi er stolte av å være med på byggingen av verdens beste travpark sa Lars Erik Husby..

Utviklingssjef i Arena Midt-Norge Per Jørgensen har fulgt denne prosessen tett fra utsiden, og er veldig fornøyd med det grundige og seriøse arbeidet som er gjort i anbudsrunden før man landet på Ruta Entreprenør. Nå er det bare å rette fokus mot å få dette flotte anlegget ferdig bygd, slik at det står klart til åningsfesten våren 2022 avslutter Jørgensen

Kontaktpersoner:

 • Ruta Entreprenør AS: Prosjektleder Lars Erik Husby tlf. 906 52298
 • Ruta Entreprenør AS: Daglig leder Rune Storm tlf. 454 83700
 • Leangentravet Eiendom AS: Asbjørn Opdal tlf. 980 47102
 • Leangen Travbane: Daglig leder/sportssjef Robert Jakobsen tlf. 995 42402
 • Leangen Travbane Utviklingssjef Per Jørgensen tlf. 900 41041

Hva kan vi hjelpe deg med?

Daglig leder

Robert
Jakobsen
daglig leder/sportssjef

+47 995 42 402 
robert.jakobsen@rikstoto.no

Arrangementssjef

Jørgen
Kjelsberg 
Arrangementssjef

+47 990 46 439 
jorgen.kjelsberg@rikstoto.no

Leder, travskolen

Lisa Ranita
Johansen
leder, travskolen

+47 932 10 101
lisa.johansen@rikstoto.no

Driftsleder

Jan-Roar
Aune
driftsleder/banemester

+46 70 601 70 98
jan.roar.aune@rikstoto.no

Scroll to Top